Bagagekar motor 747 ingezogen

Een bagagekar werd in een van de motoren van een 747 gezogen. Tijdens het wegtaxiën van het vliegtuig passeerde een wagentje met bagagekarren maar deze reed er iets te dicht voorlangs…

 Vliegtuigen hebben een hekel aan vogels. Hoewel vliegtuigen de kunst van het vliegen bij de volgels hebben afgekeken, gaan de twee niet goed samen.

In januari stortte een toestel neer bij New York in de Hudson rivier nadat een zwerm vogels in de motoren was terecht gekomen en deze had vernield.

Maar niet alleen vogels zijn slecht voor vliegtuigmotoren. Ook bagagekarretjes zijn dat. Dus moet je met je bagagekarretje een beetje uit de buurt van vliegtuigen blijven.  

Vliegtuigmotoren zijn namelijk nogal krachtig. Om een vliegtuig in de lucht te krijgen is enorm veel kracht nodig. En die kracht wordt geleverd door de motoren. Dat doen ze heel simpel. Ze zuigen van voren lucht aan en blazen die aan de achterkant weer uit. En dat doen ze heel hard. Ook al op de grond en dus blijft een verstandig mens bij de motoren uit de buurt.

Dat zal de medewerker op Los Angeles Airport ook wel hebben geweten maar misschien was hij nog niet helemaal wakker of dacht hij er net aan dat ie na z’n werk nog even een fles melk moest ophalen bij de supermarkt.

In elk geval reed hij met zijn karretje met bagagewagentjes iets te dicht voor een JumboJet van Japanese Airlines langs. Of misschien zagen de piloten de kar rijden en dachten ze: “daar zullen we eens mee lachen”, om vervolgens even een dotje gas te geven. Hoe dan ook, een van de karretjes werd recht in de motor gezogen.

Het incident is “in onderzoek” zoals dat heet.

Beelden van de bagagekar in de motor van de 747:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.