Autosnelweg vignetten voor Hongarije

Autosnelweg vignet voor Hongarije

vignet hongarije

Als je met de auto naar Hongarije gaat heb je een Autobahnvignet nodig om op de snelweg te mogen rijden. De verplichting geldt ook voor motoren. Snelwegen in Hongarije worden aangegeven met een M, dus bijvoorbeeld M15.

Je kunt de snelwegvignetten voor Hongarije kopen bij de grens of bij benzinestations in de buurt van de grens. Je krijgt tegenwoordig geen vignet meer mee maar je koopt een zogenaamd e-vignet. Je kenteken wordt geregistreerd en aan de hand van je kenteken wordt ook gecontroleerd door de politie.

Bij de aankoop van je e-vignet Hongarije krijg je een bon mee als betaalbewijs. Op deze bon staat ook je kenteken. Controleer of dit klopt.

Ook kun je online een vignet kopen. Hierbij registreer je je kenteken en hoef je geen vignet in je auto te plakken. Meer informatie hierover op  www.autopalyamatrica.hu  en  www.virpay.hu.

In Hongarije zijn er verschillende categorieën waarin het wegverkeer is ingedeeld.
In categorie D1 vallen motoren, auto’s tot 3,5t inclusief eventuele caravan of aanhanger.
Categorie D2 is er voor busjes met meer dan 7 zitplaatsen en campers, inclusief eventuele aanhanger, met een totaalgewicht tot 3,5t.

Vignet  Hongarije prijzen categorie D1*

Jaarvignet HUF 42.980
Maandvignet HUF 4.780
Weekvignet auto (10 dagen geldig) HUF 2.975
Weekvignet motor (10 dagen geldig) HUF 1.470

Vignet  Hongarije prijzen categorie D2

Jaarvignet HUF 42.980
Maandvignet HUF 9.560
Weekvignet (10 dagen geldig) HUF 5.950

1000 HUF is ongeveer €3,15. Actuele wisselkoersen.

Overzicht snelwegen in Hongarije waarvoor het snelwegvignet verplicht is:

Bron: ADAC kaart als pdf

Prijzen bijgewerkt tot 5/2016.

Zie ook: Vignet Slovenië

23 reacties op “Autosnelweg vignetten voor Hongarije”

De prijzen die op deze site vermeld worden voor het vignet in Slovenie zijn niet actueel. met ingang van dit jaar zijn deze gewijzigd.

@zonneveld Dank voor de tip, de prijzen van de vignetten voor Slovenië zijn aangepast; de nieuwe prijzen staan nu in het artikel vermeld. Stuk duurder geworden…

Via deze link kunnen geen hongarije vignetten meer worden geregeld.
Het contract is niet verlengd.

grt

De prijzen voor het vignet zijn in Hongarije zijn per januari 2011 duurder geworden en nog niet aangepast.

Waar in Nederland kunnen vignetten voor Slovenie worden gekocht?

Kan ik ze ergens online bestellen? De ADAC bezorgt alleen in Duitsland, de ANWB heeft het niet.

Waarom betalen we Tol voor sommige EU landen? Bv. Hongarije of Slovenië die voor de toetreding veel geld van Europa hebben gekregen.
Ik heb vorige jaar 150 euro boete betaald in Slovenië omdat vignet niet goed geplakt is. Daarnaast is 35 euro schandalig hoog plus onbeschofte behandeling en boete.(dit jaar 15 Euro voor een week maar het is in en out weer 30 Euro) Voor dit geld heb ik nog extra werk om het plaksel van mijn vooruit af te halen. Ik zou pleiten dat voor alle landen waar we tol moeten betalen tegen tol wordt ingevoerd in Nederland en natuurlijk boete voor niet betalen van de tol.
Dit is niets anders dan een wegpiraterij.

Sanny, ben het helemaal met je eens die 30 euro op een vakantie maakt me niet veel uit maar dat ik zelf niet mag bepalen dat ik het vignet niet opplak( dit ivm het vreselijke plaksel wat op het vignet zit) maar in een hoesje stop of met plakband op de goede plaats plak vind ik erg vervelend.Het is echt triest hoe ze staan te kijken of je vignet wel goed geplakt is. Wij gaan dit jaar weer via de autobanen van Slovenie naar Kroatie maar als het weer zo,n gezeur wordt dan gaan we volgend jaar binnendoor.

Sanny en Erwin, jullie moeten niet zeuren om die 30 € die je moet betalen. Dan moet je thuis blijven. Dus gewoon op de voorruit plakken en niet zeiken.

Wij gaan naar Kroatië altijd via Oostenrijk – Italië. Dan heb je net niet met de snelweg in Slovenië te maken. En het is misschien 50 km omrijden.

Het is eenmaal zo dus zullen wij er ons bij neer moeten leggen.
Gewoon betalen en daarna genieten van je wel verdiende vakantie

Vraagje: Ik ja via Tsjechië naar Polen (uitstepje naar Auschwitz), dar terug naar het zuiden (slowakije) en via Hongarije en Slovenië en Italië (Stelvio!) terug naar NL met mijn 22 jaar oude cabrio. Lijkt me een leuke rit. Graag maak ik gebruik van uw kennis: Ik ga geen meter op snelwegenrijden, alleen provinciale wegen. Is dat vignet voor Tjechië, Slovenië, Hongarije en Slowakijke dan ook noodzakelijk? (ofwel: werkt het op de zelfde manier al Zwitserland?)

heb via de link in hongarije automatisch vignette besteld en werkt perfect.

Het is toch mogelijk om bij de grensovergang van italie / slovenie een vignet te kopen ?
Wij reden afgelopen16 Juli daar de grens over, wilde een vignet kopen , maar kregen meteen een boete van 150 euro en alsnog 30 euro er bovenop voor het vignet. Wij hebben het gevoel dat we opgelicht zijn.
Kan iemand ons hier meer over vertellen ?

In slovenie rij ik oosterijk kroatie 6o km voor 15 Euro vinget Diiefeeen straks een vinget in Duitsland wat moet dat dan kosten voor 900 km lache.

Ik heb zojuist twee boetes voor Hongarije gehad. Ben op de heenweg en op de terugweg geregistreerd door een camera. Had netjes m’n vignet gekocht, kenteken klopte, maar juist vorige week weggegooid. Ik wist niet dat je het een jaar moest bewaren. Maar heb dus nu twee boetes van meer dan € 80,- elk. Totaal € 160,-
Het lijkt er op dat er expres later pas een boete doorgezonden wordt. Binnen de eerste 30 dagen is de boete namelijk veel lager, maar na 30 dagen komt er per registratie € 50,- bovenop.
Het vignet een jaar lang bewaren is dus geen loos advies.
(ik las dit net te laat)

ik had ook een boete uit Hongarije gekregen van 271,20 wegens een tolvignet die ik niet gekocht zou hebben ,het probleem was dat ik niet wist dat ik een tolvignet moest hebben voor Hongarije ivb dat ik via kroatie slovenie terug naar huis wilde rijden ,maar omdat er voor de grens van slowenie 70 km file stond ben ik via Hongarije oostenrijk naar huis gereden ,maar ik kreeg een betalingsherinnering maar de eerste nota heb ik nog nooit gehad ,ze hebben nu extra 71,20 extra kosten gerekend wat een boeven ze hebben binnen 30 dagen nog nooit een rekening gestuurd ,maar wel een aanmanung van 71,20 extra dit zijn maffia praktijken uit hongerije ,ik heb een brief naar brussel gestuurd wegens deze maffia praktijken

Verschrikkelijk na 4 maanden kregen wij een boete omdat wij de terugreis vanuit Hongarije de vignet niet zouden hebben gehad .De vignet hebben wij 3 dagen ervoor gekocht bij de inreis in Hongarije. Wij zijn sinds die tijd nogmaals paar keer geweest ivm vakantie dus in september alle bonnetjes weggegooid… stom want ik lees net dat wij dus eigenlijk een jaar voor het zekerheid zouden moeten bewaren…ik heb wel nog van onze creditcard een afschrift maar staat geen kenteken op …en wij hadden nog ijsjes gekocht…dus dat bedrag is hoger…wij balen zo erg …wij komen regelmatig maar de laatste tijd gebeuren gekke dingen …dit en ook nogeens onze bankpas ingeslikt bij een automaat want wij wilden de transactie afbreken wegens de abnormale koers berekening… heeft iemand een tip of ervaring of wij iets bereiken met de afschrift van de creditcard? Ik voel me zo belazerd… alvast bedankt voor jullie tips

Johnnie,

Ja ik heb ook 2 boetes van Hongarije voor het niet hebben van n vignet,
Ik ga pas betalen als ze zich houden aan de EU regels voor het opvangen van asielzoekers.
En als de Hongaren zelf ook net zo veel wegenbelasting gaan betalen als wij moeten doen.
Anders zal ik NOOIT meer een bezoek aan dit boevenland brengen.

Wij lezen van alles over het aanschaffen van vignetten en boetes, maar ook dat deze alleen voor de M-snelwegen verplicht zijn. En dat zijn er niet zo heel veel in Hongarije. Als wij via Sopron over de 84 en 71 naar de noordelijke kant van het Balaton meer rijden, hebben wij toch geen tolvignet nodig? Of zien we iets over het hoofd? Alvast bedankt voor reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.