Autoslaaptrein naar Italië stopt er mee

Autotrein
De autoslaaptrein naar Italië rijdt niet meer. Euro Expres Trein Charter (EETC), de exploitant van de autoslaaptrein stopt per direct met deze treinverbinding naar het Zuiden.

Volgens EETC zijn de tarieven die ze moeten betalen aan spoorbedrijven als ProRail dusdanig in prijs verhoogd, dat ze de autotrein niet langer rendabel kunnen laten rijden.

Het plotselinge einde van de autoslaaptrein wekt bevreemding bij specialist in treinreizen treinreiswinkel.nl. Deze website zag juist een sterke vraag naar tickets voor de trein en had voor de zomer van 2015 al veel boekingen binnen.

Treinreiswinkel.nl is daarom op zoek naar een nieuwe  exploitant van de autotrein en hoopt daar voor 1 mei meer duidelijkheid over te hebben.

De autoslaaptrein reed in de zomermaanden één keer per week tussen Den Bosch en Italië en Slovenië.

Foto: Wikimedia, NAC

2 reacties op “Autoslaaptrein naar Italië stopt er mee”

aan autotreinreizen van 2015 en eerder heb ik niet zo veel…………
wÁ¡Á¡r vind ik de informatie en schema’s voor 2016?
ik wil met de autotrein naar Italië, zo zuidelijk mogelijk.
gaarne informatie
dank en groet, ootmar ten cate

De domste beslissing ooit. juist nu we milieuvriendelijker moeten reizen.Wat is er fijner dan ontspannen met de aotoslaaptrein. Heerlijk reizen, slapen.Met je eigen gezin in een coupe (bubble)dus ook veilig.Uitgerust op bestemming aankomen in 1 nacht. We hebben dit een aantal jaren gedaan en vonden het de fijnste manier van reizen. Nederland-Italie HET MOET TOCH KUNNEN
WE MISSEN den Bosch–ITALIE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.