Met de auto op wintersport

auto wintersport

Ga jij binnenkort op wintersport vakantie met de auto? Dan is het slim om vooraf een lijstje te maken met benodigdheden die niet vergeten mogen worden. Dan moet er bijvoorbeeld gedacht worden aan ski spullen, warme kleding en toiletspullen. Wat dacht je anders van voedsel voor tijdens de rit, een gevarendriehoek en een ijskrabber. De kinderen moeten natuurlijk ook iets te doen hebben, een spelletje of een iPad doet wonderen. Wij hebben hieronder enkele benodigdheden en tips beschreven die beslist niet vergeten mogen worden.

Sneeuwkettingen en winterbanden

Jaarlijks reizen er onwijs veel Nederlanders met de auto naar de wintersportgebieden in Europa. Het is handig om van te voren en na te gaan of er een winterbandenplicht is in de doorreislanden en de eindbestemming. Reizigers die geen winterbanden hebben in landen waar een winterbandenplicht van kracht is, kunnen bij een ongeluk een erg hoge boete verwachten. Los van de sneeuwbanden zijn ook de sneeuwkettingen in veel landen verplicht, let hier goed op en doe research.

Controleer de skibox

Veel wintersporters reizen af naar de skigebieden met een skibox op de auto. Zorg ervoor dat er een skibox zal worden aangeschaft die ook daadwerkelijk op de auto past. Daarnaast is het essentieel om voor vertrek goed te controleren of de skibox goed afgesloten is. De skibox is overigens ook een slimme plek om vieze was in op te bergen tijdens de terugrit, zorg er overigens wel voor dat de kleding in een extra zak zit. Het kan voorkomen dat bij een regenbui er water in de skibox terecht komt.

Ontwijk verveling tijdens de reis

De bekende wintersportgebieden zijn niet om de hoek, het is een lange rit. Zorg ervoor dat je jezelf niet zal vervelen tijdens de rit. De kinderen kunnen genoeg slaap pakken tijdens de reis, maar ook de bestuurder moet iets te doen hebben. Reis samen met een partner of vriend die ook in het bezit is van een rijbewijs en wissel geregeld af. Dit is goed voor de concentratie en het is een stuk veiliger.

Ga voorbereid op weg en maak gebruik van onze handige meeneemlijst voor een wintersportvakantie.

Meenemen wintersport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.