Australische regering: “Neem vrij!”

 De regering van  Australië  heeft alle werknemers opgeroepen om een poosje vrij te nemen.

Het gaat niet zo goed met de economie van  Australië  en dat heeft de regering  geïnspireerd  om werknemers op te roepen hun resterende vrije dagen ook echt vrij te nemen en op vakantie te gaan in eigen land.

Er is zelfs een  officiële  campagne voor in het leven geroepen met de aanmoedigende naam: “No Leave, No Life“. De minister van Toerisme, Martin Ferguson, schat dat  Australiërs zo’n 10 dagen per persoon aan vakantiedagen niet opnemen. Bij elkaar zijn dat 120 miljoen dagen die goed zijn voor zo’n €15 miljard.

Het ging de afgelopen tijd niet zo goed met de toeristenindustrie in  Australië. De Australische dollar stond hoog waardoor  Australiërs kozen voor een vakantie in het buitenland terwijl het aantal buitenlandse toeristen naar  Australië  terug liep.

Met de No leave, No Life campagne wil de  Australische  regering de toeristensector ondersteunen. De Australische dollar is de laatste maanden sterk in waarde gedaald zodat de regering verwacht dat de vrije dagen in  Australië  zullen worden doorgebracht.    Dat zou een welkome injectie in de kwakkelende  Australische  toeristensector betekenen.

Benieuwd of de Nederlandse regering binnenkort met een soortgelijk initiatief op de proppen komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.