Asperges eten in Noord-Limburg

Het is weer aspergetijd!

Het is weer aspergetijd en er is geen plek in Nederland waar zoveel asperges worden geteeld als in Noord-Limburg.

En niet alleen geteeld natuurlijk, ze moeten ook worden opgegeten. In Noord-Limburg vind je nu dan ook overal stalletjes langs de weg waar het witte goud wordt aangeboden. En ook in de restaurants staan de asperges hoog op de kaart.

Onderstaande asperges op traditionele wijze met ei en ham at ik op het terras van restaurant Hostellerie De Hamert bij nationaal park de Maasduinen met uitzicht over de Maas.

Aspergefietsroutes

Peel en Maas

Ga jij ook dit jaar de aspergeroute afleggen? Let wel op dat de aspergevelden en verkooppunten alleen tijdens het aspergeseizoen aanwezig zijn vanaf half april t/m 24 juni. De route begint in een bosrijke omgeving. Tijdens deze route kom je langs verschillende aspergevelden en boerderijen. Ook buiten het aspergeseizoen is de route goed te fietsen, een route met veel natuur en dorpen. Deze aspergeroute is 34 kilometer lang. Onderweg kom je langs boerderijen en de aspergevelden van Peel en Maas.

Een drankje doen? Tijdens het fietsen kom je langs gezellige terrasjes zoals Maasbree, Beringe en Helden.

Maasgaarden

Voor de fietsliefhebbers is er een aspergefietstocht in Maasgaarden, regio Grubbenvorst. Fiets door de mooie gebieden waar de asperges in het voorjaar te zien en te proeven zijn. Stop ook bij één van de horecagelegenheden die asperge specialiteiten aanbieden. De route is 39 kilometer lang. Doormiddel van borden met daarop de tekst ‘aspergeroute’ kun je de route herkennen.

Asperge app

En om de asperges nog meer te promoten is er nu ook een asperge app. Jawel, een asperge app. De app is beschikbaar voor de iPhone en je kunt er allerlei aspergeroutes in Noord-Limburg mee vinden. Eerst wandelen of fietsen langs de velden waar de asperges worden geteeld en daarna asperges eten in een van de restaurants die in de app vermeld staan.

De app heet Liefde voor Limburg en vertelt je behalve over asperges ook andere toeristische informatie over de regio. De app is gratis te downloaden in de app store. Een versie voor Android komt binnenkort beschikbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.