Amersfoort sfeervol verlicht

Tot en met 30 december staat het historische centrum van Amersfoort in het teken van het licht.

Onder de naam Lumineus Amersfoort is er een route door de binnenstad van Amersfoort uitgezet langs tien lichtkunstwerken en sfeervol verlichte monumenten en markante gebouwen.

Tot en met 30 december staat het historische centrum van Amersfoort in het teken van het licht.

Onder de naam Lumineus Amersfoort is er een sprookjesachtige route door de binnenstad van Amersfoort uitgezet.

De route loopt langs tien lichtkunstwerken en multimedia-installaties en langs de sfeervol verlichte monumenten en markante gebouwen die Amersfoort rijk is.

Het persbericht rept van een bijzondere lichtbrug, een vrije val van licht op museum Flehite, een betoverende fantasmagorie op de Appelmarkt, een surrealistische winkelstraat boven het water en `The One Minutes†™ stadsportretten. Voor wie dat allemaal nog niet genoeg is, is er ook nog een ‘Interactieve Data Sluier’. Wat dit allemaal betekent moet u zelf maar gaan bekijken.

Verder worden ook de bestaande historische en opvallende gebouwen, zoals de Onze Lieve Vrouwetoren en de Muurhuizen, speciaal uitgelicht met gekleurde led-verlichting. Op deze manier wordt de oude vestingstad prachtig in beeld gebracht met behulp van nieuwe technieken.

Rondom de route vindt dit jaar een uitgebreid programma plaats met theater, film, performances en workshops. Er is daarbij een belangrijke rol weggelegd voor jonge getalenteerde podiumkunstenaars.

De start van route is bij theater De Lieve Vrouw. Hier is ook een informatiebalie met informatie over de lichtroute en de activiteiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.