Alcoholtest Frankrijk vanaf 1 juli verplicht in de auto

In Frankrijk is het vanaf 1 juli 2012 verplicht om twee alcoholtests in je auto te hebben…

In Frankrijk is het vanaf 1 juli 2012 verplicht om twee alcoholtests in je auto te hebben.

Deze regel geldt voor Fransen en buitenlanders die in Frankrijk rijden. De regel is bedoeld om het aantal verkeersdoden op de Franse wegen terug te dringen. Nu ligt dat aantal rond de 4000 per jaar waarbij in veel gevallen drank een rol speelt.

Vanaf 1 juli is het daarom verplicht in Frankrijk om twee alcoholtests in de auto te hebben liggen. Het idee is dat je dan zelf kunt nagaan of je teveel hebt gedronken en je nog kunt rijden.

De maatregel gaat in per 1 juli 2012 maar de politie heeft al aangegeven dat er de eerste vier maanden niet zal worden bekeurd. Na 1 november loop je het risico op een boete.

Er zijn verschillende alcoholtests op de markt, van chemische die je 1 keer kunt gebruiken tot elektronische die vaker meegaan. Waar de test zijn te verkrijgen is voor de meeste Fransen zelf ook nog onduidelijk maar even Googlelen levert veel online leveranciers op.

Naast de alcoholtests is het in Frankrijk ook verplicht om een waarschuwingsdriehoek en een veiligheidsvest bij je te hebben in de auto.

Meer informatie over veiligheidsregels voor automobilisten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.