Air France-KLM neemt 25% belang in Alitalia

Alitalia

 Air France-KLM heeft een belang genomen van 25% in de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia.

Hiermee komt voorlopig een eind aan de soap rond Alitalia dat eerder dit jaar vlak langs een faillissement scheerde om uiteindelijk door een consortium van Italiaanse  industriëlen  te worden gered.

Het consortium, CAI, heeft nu 25% van de aandelen Alitalia verkocht aan Air France-KLM voor €320 miljoen. Verder heeft Air France-KLM een optie om over vier jaar een meerderheidsbelang in de luchtvaartmaatschappij te verwerven.

Eerder dit jaar mislukte nog een overname van Alitalia door Air France-KLM wegens gebrek aan steun bij de vakbonden.

Na veel schermutselingen werd Alitalia overgenomen door CAI en ging het samen met Air One, de tweede  luchtvaartmaatschappij  van  Italië.  

Ook Lufthansa leek in de markt om een belang te nemen in Alitalia maar de Duitsers maakten geen formeel bod. Met het belang dat Air France-KLM neemt wordt een belangrijke stap gezet in het samengaan van Europese luchtvaartmaatschappijen. De combinatie Air-France-KLM was al de grootste speler en krijgt nu controle over de belangrijke Noord Italiaanse markt.

Ook voor passagiers van Alitalia is het goed nieuws. De onzekerheid of het vliegtuig wel vertrekt is voorbij en vermoedelijk zal Alitalia de komende periode flink gaan stunten om reizigers terug te winnen.

Zie ook:
Bonden achter redding Alitalia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.