Agriturismo in Umbrië

 Een van de leukere stands op de vakantiebeurs is wat mij betreft de stand van drie kleine bedrijfjes uit Umbrië  die agriturismo promoten.

Agroturismo is een soort slapen bij de boer op z’n Italiaans. Dat betekent een kleinschalig hotel/pension op het platteland. Direct bij de familie maar wel professioneel. En natuurlijk staat alles in het teken van eten en drinken.

Het hotel ligt op het erf van de boerderij of is er een onderdeel van. Ik sprak op de vakantiebeurs met de eigenaar van hotel Malvarina. Zijn familie maakt olijfolie en runt sinds 1989 hun eigen familiehotel.  Umbrië is een provincie in midden  Italië, net onder Toscane.

Het leven op het Italiaanse platteland staat uiteraard voor een belangrijk deel uit eten en drinken. Vaak kun je in een Agroturismo hotel kookcursussen volgen of uitstapjes maken naar kaasmakers, wijn- en olijfolieproducenten en dergelijke. Bij Malvarina produceren en koken ze het eten volgens de principes van de SlowFood beweging. Dat betekent veel aandacht voor regionale en  authentieke  gerechten.

De Agroturismo stand wordt gedeeld door Malvarina uit Assisi, San Cristoforo uit Amelia en Casella del Piano uit Gubbio. Je kunt ze bezoeken op de vakantiebeurs 2009, hal 8 standnummer 08E037.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.