De 10 handigste gadgets voor op reis

Op reis gaan is natuurlijk altijd een goed vooruitzicht. Op reis kan je lekker uitrusten van de stress van het dagelijks leven. Toch brengt een reis vaak ook wel wat stress met zich mee. Denk aan het gedoe met koffers inpakken, tickets, paspoorten en visa regelen en natuurlijk op tijd aankomen om je vlucht niet te missen. Omdat het wat makkelijker te maken voor én tijdens je vakantie geven we hier wat tips voor een paar gadgets voor op reis.

1. Een draagbare mobiele oplader
Op vakantie wil het nog weleens voorkomen dat je niet altijd een stopcontact in de buurt hebt. Natuurlijk moet je wel bereikbaar blijven en je mooie vakantiefoto’s kunnen delen. De oplossing hiervoor is een draagbare oplader, oftewel een powerbank. Hiermee kan je enkele keren je apparaten opladen zonder een stopcontact nodig te hebben.

2. Een bagageweegschaal
Dit is niet de meest spannende gadget, maar wel degelijk heel erg handig. Zo mag je op de heen- en terugreis maar een bepaald gewicht aan bagage meenemen. Om op het vliegveld niet voor verrassingen te komen staan, kan je gemakkelijk van tevoren wegen of je koffer niet te zwaar is.

3. Een e-reader
Voor een ontspanningsvakantie is het heerlijk om op het strand te genieten van een goed boek. Het onhandige is dat boeken erg zwaar zijn en je maar een bepaalde hoeveelheid bagage mee kan nemen. De e-reader is de perfecte oplossing. Je kan je hele boekenkast meenemen in een apparaat zo groot als een iPad.

4. Een wereldstekker
Nog een praktische gadget voor vakantie is een wereldstekker. Natuurlijk is het handig om van tevoren op te zoeken welk soort stopcontact er is op je vakantiebestemming. Maar om er zeker van te zijn dat je gebruik kan maken van je elektrische apparaten is het handig om een multi-oplader mee te nemen. Deze oplader is te gebruiken in wel 100 verschillende landen.

5. Een reiskussen
Een reiskussen ziet er vaak stom uit, maar het maakt je reis zeker een stuk aangenamer. In het vliegtuig krijg je minder last van je nek en kan je gerust een dutje doen. Zo kom je fris en fruitig aan op je vakantiebestemming en kom je uitgerust weer thuis.

6. GoPro camera
De meeste foto’s worden gemaakt tijdens vakanties, maar met een GoPro camera kan je ook de meest actieve en spannende momenten vastleggen. Je kan deze camera bijvoorbeeld meenemen als je gaat skiën, surfen of parachutespringen.

7. Trakdot
Een van de vervelendste dingen die je kan meemaken tijdens een vakantie is dat je bagage niet tegelijk met jou aankomt op de plek van bestemming. Het gebeurt weleens dat de bagage is meegegaan in het verkeerde vliegtuig of nog op de luchthaven van vertrek staat. Met een trakdot kan je opsporen waar je bagage op dat moment is. Zo kan je bijhouden waar je bagage is en eventueel het proces van de versturing van je bagage versnellen.

8. Een miniventilator
Het is maar een klein apparaatje, maar kan op een tropische vakantie zeker van pas komen. Zeker als je lang moet wachten op bijvoorbeeld een vliegveld, busstation of treinstation kan de warmte erg vermoeiend zijn. Een miniventilator helpt tegen de ergste hitte en maakt de warmte wat draaglijker.

9. Een insectenbeet reiniger
Veel tropische bestemmingen zitten vol met insecten. Beten van deze insecten hoeven niet altijd giftig zijn, maar het is altijd vervelend. Een insectenbeet reiniger zorgt ervoor dat de beet minder rood wordt en minder gaat jeuken. Ook wordt het gif van het insect ervan weerhouden om zich te gaan ontwikkelen op de gebeten plek. Het apparaat is te gebruiken voor veel verschillende soorten insectenbeten.

10. Waterdichte telefoon- en tablethoezen
Het is niet altijd verantwoord om naast het zwembad of op het strand gebruik te maken van je telefoon of je tablet. Er komen vaak spetters op je apparaten terecht en in een ergste geval wordt je telefoon overspoeld met een plons water. Er zijn verschillende waterdichte hoesjes verkrijgbaar die je telefoon en tablet beschermen tegen water. Zo kan je overal zonder problemen WhatsAppen, spelletjes spelen en boeken lezen op je digitale apparaten.

Één reactie op “De 10 handigste gadgets voor op reis”

Ik reis heel vaak en ik ben journalist daarom heb ik bijna altijd een goede camera nodig. Maar ik heb nooit een idee gehad dat ik een bagageweegschaal nodig heb, heel nuttig 🙂 Nou, ik denk dat ik ook een speciale case of zoiets voor mijn camera en andere gadgets moet kopen om die veilig te transporteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.