De 10 beste reisboeken


De meest ideale situatie is natuurlijk wanneer je onbeperkt en wanneer jij dat wil op reis kunt gaan. Voor veel mensen is dit helaas niet weggelegd. Een reis is heerlijk en het is bijzonder om je te wanen in een andere cultuur, om te genieten van het klimaat en om avonturen te beleven.

Maar om inspiratie op te doen voordat je op reis gaat, of om je mee te laten slepen door een goed reisverhaal, kan je natuurlijk ook een reisboek lezen.
Om je op weg te helpen zetten we hieronder 10 interessante, inspirerende en gewoon leuke reisboeken voor je op een rij.

1. Eat, pray, love – Elizabeth Gilbert. Van dit boek is ook de gelijknamige film gemaakt. Het vertelt het verhaal van een vrouw in haar dertigerjaren die op zoek gaat naar zichzelf. Zij lijkt alles te hebben wat je maar kan wensen zoals een succesvolle carriere, een mooi huis en een leuke man. Maar toch lijkt haar leven niet compleet en is zij niet gelukkig. Om zichzelf te vinden maakt zij de reis van haar leven en bezoekt zij Italië, India en Indonesië.

2. Reizen zonder John – Geert Mak. In dit boek vertelt Geert Mak over zijn reis door Amerika. Het pad dat hij volgde was dezelfde tocht die de bekende schrijver John Steinbeck had afgelegd. In het boek wordt veel verteld over de Amerikaanse geschiedenis en hoe het land in de afgelopen 50 jaar veranderd is.

3. Down Under – Bill Bryson. In het Nederlands heet dit boek ‘Tegenvoeters’. Volgens de schrijver was er meer aandacht nodige voor het prachtige land Australië. Bill Bryson is gaan reizen door Australië en schreef daarbij een verslag dat dit boek is geworden. Typerend voor de schrijver is dat er verslag wordt gedaan van de geschiedenis, de cultuur en de mensen, maar dan wel op een erg humoristische wijze. Het boek is perfect als je van plan met om naar Australië af te reizen, maar ook als je graag hard wil lachen.

4. How to travel the world on $50 a day – Matt Kepnes. Dit boek is zeker een aanrader wanneer je op reis wilt, maar niet zoveel geld hebt. Matt Kepnes houdt een reisblog bij en heeft dat in dit boek ook gedaan. In het boek staan tips en geheimen om op een goedkope manier te reizen zonder dat je daarvoor gemak en luxe in hoeft te leveren.

5. Lonely Planet. Wanneer je gaat backpacken is de Lonely Planet echt onmisbaar. Er zijn veel verschillende Lonely Planet boeken met elk natuurlijk een andere bestemming. In het boek worden adviezen gegeven voor het betreffende land en welke plaatsen je zeker wel of niet hoeft te bezoeken.

6. 100 spirituele plekken die je gezien moet hebben – Susan Smit. Susan Smit is een schrijfster en is de afgelopen jaren de wereld rondgereisd. Tijdens deze reis bezocht ze bijzondere bedevaartsoorden en vele heilige plekken. De ervaringen die zij tijdens de reis op heeft gedaan deelt zij in haar boek.

7. 365 dagen onderweg – Floortje Dessing. Floortje Dessing is natuurlijk bekend van haar reisprogramma op NPO3. Om voor je baan de hele wereld rond te reizen is natuurlijk niet iets normaals. In haar boek deelt ze haar ervaringen en bestemmingen. Dit kan uiteenlopen van een meditatiecentrum in de Verenigde Staten tot een bezoekje aan het Guggenheim museum in Bilbao.

8. Great Journeys. Dit is een boek gemaakt door de Lonely Planet. In het boek worden de meest spectaculaire en bijzondere reisroutes beschreven. Het boek geeft tips, achtergrondinformatie en prachtige foto’s zien bij iedere reis.

9. Into the wild – Jon Krakauer. In het Nederlands heet het boek ‘De wildernis in’. Dit boek is ook bekend omdat er een verfilming van is gemaakt. Het verhaal gaat over een 24-jarige jongen die afreist naar Alaska. Hij heeft geen geld meer, geen auto, niks. Na vier maanden wordt het lichaam van de jongen gevonden. In het boek wordt beschreven hoe de tocht verlopen is, de gevaren die zich voor hebben gedaan en hoe deze jongen die beleefd zal hebben.

10. De atlas van afgelegen eilanden – Judith Schalansky. De Duitse schrijfster neemt je in dit boek mee naar 50 eilanden waar bijna niemand naartoe gaat. Het boek is niet bedoeld als informatieboek voordat je naar de plek afreist, aangezien weinig mensen deze eilanden bezoeken. Wel is het boek heel interessant om te lezen over de bijzondere eilanden en de gebeurtenissen die daar plaatsvinden. Het gaat hier voornamelijk over mensen die overleven op zo’n eiland, dit kan natuurlijk vrijwillig of onvrijwillig zijn.

Meer weten over deze boeken of een paar andere mooie uitzoeken? Laat je inspireren door deze lijst op Bol.com.

We hopen dat er een paar mooie reisboeken voor je bij staan. Heb je zelf tips voor een goed boek als voorbereiding op je reis of om mee op reis te nemen? Laat het weten via de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.